Glutenfritt & melkefritt bananbrød

Lenge har jeg hatt lyst til å lage bananbrød, og endelig fikk jeg surret meg til å gjøre det. Dette brødet er vegansk, er super lett å lage og er perfekt å servere til frokost, dessert, eller bare ha i matpakken på jobb. Dette brødet var rett og slett over all forventing, så her må gleden spres! Dette brødet er perfekt de gangen du har godt modnet bananer liggende som du kanskje vanligvis ville kastet.

Det du trenger er:

340 gram (4-5 stk) modnet bananer.

80 mL Mandelmelk

80 mL Kokosolje

2 SS lønnesirup

2 ts vanilje ekstrakt 

60 gram kokossukker

50 gram glutenfrie havregryn

1 ts bakepulver

1/2 ts salt

210 gram glutenfritt mel. (Jeg brukte halv grovt)

Brødform  L:24cm- 1,0Ltr

  1. Forhåndsvarm oven på 180 grader luftvarme.
  2. Bland alt det tørre i en bolle.
  3. Mos bananer i en annen bolle, tilsett så alt det våte. Kokosoljen skal være smeltet, resten skal ikke gjøres noe med. Rør om.
  4. Tilsett det våte i det tørre og rør om til du får en jevn mix.
  5. Ha blandingen i en brødform og la den stå i ovnen i ca 45-50 minutter. Dette kan variere noe, så her er det lurt å følge med på slutten.

Voilà!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *